Posts

Showing posts from October, 2015

rindu

    

I cannot be your best friend. but I hope this can.

You - N

    
love is a feeling that you cannot lie but you can get deceived by devoting it to the wrong person. well, we made wrong decision in life, it is normal. then, we made the second mistake, and it looks pretty normal. and here comes the third one, but nope, you won't do the same mistakes for the third time.

I don't really believe in relationship uttered by two person without any verification. I know that we can't stop love from possessing our heart, but maybe if it is a true love, it is worth waiting for isn't it?

it has been a while I don't feel like this. I am not so sure if I should tell or not, then finally I did say it. I really did. I know I have made the stupidest decision and I might lose you, forever but, you stay.


you were my best mistakes. you taught me honest and being straightforward. or it is okay to be sad even you are a man. or to feel bad when you have done wrong because at least you feel it. or always believe in person with proofs. or think of situation when someone hurts you, as maybe she feels hurt too. or you can always question your feelings until you get confused, but in the end you will know why. or being not so alone about what happened to your life as it might happen to others too. or to feel any of feelings that I have forgotten.

I don't know how to appreciate this feelings. It happened to me as if years ago and now I have to feel what I have forgotten. And remember, express what I truly feel, not what I want to.

bahasa

    

ada beberapa entri gua yang berkisarkan bahasa tapi lama dulu. gua pencinta bahasa, tak kira bahasa apa cuma bahagian otak gua yang memproses bahasa kurang berfungsi dengan baik. gua susah nak ingat istilah mahupun mengaitkan sesuatu istilah dengan situasi, memang payah. jadi gua tak payah nak sibuk ambil ijazah bahasa, tapi fokus pada kerjaya gua.

Bahasa Melayu banyak; Jawa, Melayu Brunei, Indonesia, dsbg. cuma di setiap negara, terdapat badan yang bertanggungjawab untuk men-standard-kan Bahasa Melayu supaya mudah. disebabkan gua memang lembab dalam belajar bahasa, jadi tumpuan gua hanya kepada Bahasa Melayu. gua belajar Bahasa Inggeris jugak, cuma gua tak tekankan sangat dalam hidup gua. 

jadi, gunalah bahasa apa sekalipun jangan lupa Bahasa Melayu (bagi orang Melayu khususnya) sebab lu jelah yang perlu pertahankannya nanti. kalau lu sangat hebat berbahasa asing, tapi bahasa ibunda lu sendiri ke laut, mungkin bahasa asing tersebut akan masuk berserta budaya mereka sekali. sekarang pun sedikit demi sedikit budaya asing tu masuk ke sini.

Well, living in "civilized" society is unfortunate but it depends. you might be a follower of many self-proclaimed scholars and yet you can't go anywhere but dealing with unknowingly facts unless you are a scholar.

gua tak faham dengan manusia yang suka sangat 'share' tentang perkara yang melibatkan kebodohan manusia. betul, mereka bodoh, tapi the one who 'screenshot' and share is bodoh-er, betul tak? menyebarkan kebodohan orang mungkin satu kepuasan bagi mereka? atau memperbetulkan keadaan mungkin satu kesukaran bagi mereka? cukup cukuplah sebarkan benda macam tu.

lu pun Bahasa Melayu ke laut. Puih.