Posts

Showing posts from May, 2011

well hello

    


freshie~

sekali lagi

    
nanti I balik cuti semester u masak sedap sedap tau.

terima kasih

    
tak mungkin corak pemikiran kau mengikut cuaca. kerana setiap kata kata kau mengikut hati dan akal.

aku pasti kau seorang yang penyayang dalam kemarahan yang kau lepaskan, perihatin dalam setiap bebelan dan sifat menjaga dalam ketidakhirauan kau. mungkin aku akan rindu.

terima kasih.

new smile

    


may peace be upon all of you.
well enough for me to think about the past, the passed things that will never return. such a darkness blog really, I don't really have time to find another layout for my blog (actually I have, but I wasted it) so now I managed to make it ha ha*template from blogger je pun, pemalas.

dan aku juga akan pergi ke universiti, seperti rakan rakan yang lain. aku terpaksa menelan pahit sidikit masa dahulu, dan aku juga menghentak bumi dan menangis. aku bukan harapkan ucapan, tetapi doa pada masa akan datang kerana aku tahu aku bukanlah yang terbaik untuk selamanya.


jam sudah tidak bernombor lagi. ini semua gara gara masa!

keluhan lelah

    

cukuplah hentikan keluhan kau, resah yang bagaimana kau impikan? resah yang tiada tangis?
kadang kadang aku cuba mengambil perhatian kau, tapi sebesar mana aku cuba menonjol, kau takan pernah rasa akan kehadiran aku. aku juga bercinta, tapi aku mencari cinta yang mampu memberikan aku senyuman dan membuat aku melonjak gembira akan kesudahan cinta-Nya. dan kau bukanlah sesuatu yang kekal, kau juga akan mati. kau juga tak mampu berdiri tanpa keizinannya. jadi kau juga tak perlu resah dan gelisah kerana Dia mampu memberi kau segala gala, galanya.

so shut up and :)

perspective

    

everybody hurts. you're not? once perhaps. me? a lot. though I know what I'm I thinking of but I don't know whether I can get it. it hurts.
soon, when u and I grow up what else should I do? what would you do? what are u going to do when have been left by someone u love? do u cry? or u believe in destiny?

those are all perspective. not the feelings.

M.A.S.A

    
masa memang kadang kadang ; sungguh kejam
tidak. masa sememangnya kejam bukan?
manusia mana yang mampu menghentikan masa?

rindu? semua orang rindu, relax lah. pernah tak kau fikir sesuatu yang kau pernah dapat dahulu dan kau masih mampu dapatkannya sekarang, tetapi kau tak sempat dapatkannya. kerana ; masa.
sebab itu kadang kadang aku benci akan masa.

May Allah Save All of us.

sudahlah

    
semuanya jelas



cukup beremosi kali ni.

new new

    

I watch Scott Pilgrim vs World like 7 times and I didn't feel bored watching it. till I have memorized the scripts lol. you have to watch this :)

apa lagi

    
aku mudah berhati hati, mungkin, dalam pelbagai segi, atau mungkin sebahagiannya sahaja. tak perlu kau membuat pengertian tentang ensiklopedia hati, kerana corak pemikiran aku bukanlah datangnya dari diri, tapi dari akal dan hati. aku tak perlu diari untuk menyimpan memori tetapi kadang kadang aku perlukan diari untuk mengimplimentasi imbasan memori.

tiada eksepsi. cuma sendiri.

Happy Birthday

    
this is my sister. so as she grows up and today is her Birthday. Happy Birthday Siti Hajar :)

if can't whole of it, just a little.

    
Love Has Conditions Part 1 - An amazing two part bayaan by Sheikh Hamza Yusuf. Audio: http://tumblr.com/xp02diw7pd

Love Has Conditions Part 2 - An amazing two part bayaan by Sheikh Hamza Yusuf. Audio: http://tumblr.com/xp02eeyrun

it has crave defects

    
when someone tells u something, do u give all eyes and ears to them? or u just to fall on deaf ears when they start to speak? or u already have intention to object what they will be gon' to tell u? that is who are you.

I miss to say 'I love you'. not because I don't have anyone to be loved to, just I need to go back to the past and say it again. my heart is stubborn, and weak as it stands only with a word heart. I had a tough time though to find myself actually. and my thought was if I have known myself, there's no problems to describe myself even in a sentence. but my assumption is wrong and my strength has loosen.



here we go, Cikgu Zaid. Idk what should I call him. he is the best man I've ever met, super duper cool. his thought is always about how will his student be when they left the school. I adore his experiences, watching people converting to Islam, went to the every mosque on this Earth as he can, met people and says the good deeds (tabligh) and asked them to do the deeds (da'wah), his speech even has a lil bit weakness on him as he likes to mock his student (to make them feel offended and change) and his care to his student.

he is supposed to be my mentor. I'm not saying that Ustaz is my exception to me but only in certain extent :)

saya memang tak hensem jangan tengok gambar saya lama lama

rasa aku

    
setiap manusia aku rasa semuanya sama.






aku juga mempunyai dua personaliti yang berbeza.
dan kedua-duanya sentiasa bersiap sedia.
apabila aku berada di antara dua.
kerana aku ; terbahagi kepada dua.

iaitu Iman dan Nafsu.

I am alone, yes alone

    
I'm going further from this world. I'm going to the next stop.

whoa, since I've left my blog for days, ow maybe weeks, I feel like 'oh what I'm gonna post for the entry.' I have no idea and I've been through a tremendous break ever in my life. oh Allah, when I'm gonna continue my study? dah reput dah ni oi.

Medical study? oh do I choose that course? ingat lagi masa dulu cita cita nak jadi apa, semua pilih Doktor sebab tak tahu nak pilih apa haha tell me you are not one of them!

well thoroughly my best decision, is going to change the world. whow looks like I'm a superhero! nah I just wanna say Hi to my new world of study, change it from the joyful days I had before to the seriously years I will have later. haha bunyi macam dah nak pergi Bulan tak balik balik je kan.

so now my life is kinda unstable right now because I'm between the branches. how can I get back the feeling of 'kemanisan Iman'? because I've felt it once. but I didn't keep it strongly, as it is fragile and brittle. I let myself drown and sank.

I need to swim. yes, keep swimming. doa for me :)