Posts

Showing posts from December, 2009

goodbye 2009


lagi beberapa jam bandar2 seluruh dunia akan dihujani dengan percikan bunga api. apa guna bazirkan duit buat event macam ni. kan bagus kalau semua imarahkan masjid atau surau. duit pun tak habis kan. as u know aku tak penah pegi countdown kat bandar sumpah -.- sebab aku tak suka dikerumuni manusia2 yang tiada hala tuju. apa guna berazam kalau setiap tahun melakukan perkara yang sama kan? aku bukanlah baik sangat tapi tak salah kan kalau kita saling mengingati betul tak? jadi, pembentangan perancangan dan pembaharuan terhadap diri aku akan diusulkan pada esok pagi pagi. naah seperti biasa video selamat tinggal akan di upload tak lama lagi. akhir kata selamat tinggal 2009.

memorabilia

'perasaan kalau disalurkan melalui perkataan pasti indah bukan ?'

dan selamanya perahan mesin ini pasti akan diteruskan untuk kau

tak perlu kau tahu kenapa, sebab perahan kau mungkin lebih berkesan

kadang aku melakukan sesuatu itu, untuk mendapatkan sesuatu yang aku tak mampu

dan engkau ironinya melakukan sesuatu itu kerana tidak dapat apa yang kau mahu

dan secara psikologinya aku menunjukkan yang kau masih berbuai di mesin aku

aku tak tahu kau tahu atau tidak dan sekarang aku bagitahu

aku masih rindu kamu . RADIO :)

kau tahu tahi ?


tahi kalau disimpan lama lama pasti akan menyakitkan tetapi seburuk buruk tahi juga pasti ada gunanya kan :)

you there wait


i am walking under the strongest sun rays on my face along the street

i don't really understand every word you said but your smile i can

hours , days , years i have been through and i wrote a summary about it

i read it again and again and surprised what i have written

as every single time i passed , i know that I MISS YOU

RADIO :)

accomplished


sekarang tinggal additional mathematics yang tak siap siap siap siap siap . . . . bukan sebab malas bukan sebab takda masa. here the simplest answer ; sebab aku tak reti -.- aaa.

sekarang kau dah tinggalkan kenangan untuk aku dan tak mungkin selepas ini aku akan lupa kau sebab parut ini takan hilang :)

cerita apa


lalalalala dah nak balik. mati aku tak siap lagi storyline untuk projek semester. gila lah. nak buat cerita apa ni alahai aku punya blur ni tolong tolong. spiderman , ultraman , batman , superman tolong saya. er theme for short film ; dewasa masa , suara buku ? tak tahu laaa! aku dah bosan fikir. tapi tak mula mula lagi lukisan aku ni. takpe. ada masa lagi hahaha kalau aku boleh mencapai , takkan aku nak mendongak melihat tanpa berusaha -.-

panahan itu tepat


i met syed piqul :) and syed told me a lot about himself and i was like unbelievable dude . that s private about him and i wont tell anyone okay. zue ? haha thanks wanna be my friends even i don't know u really babe (friendly gila haha) :) and radio, i miss u seriously. i had the hardest past time story and u know LOVE ? sadness. i wanna be with u :( but i can't. thanks for everything ya.

kau buat lah apa pun, aku tak boleh lupa, kau tahu! aku pun tak tahu.

mimpi sekejap


u nak kita kahwin bila ?

:)


used or loved


While a man was polishing his new car,
his 4 yr old son picked up a stone
and scratched lines on the side of the car.

In anger, the man took the child ' s hand
and hit it many times not realizing
he was using a wrench.

At the hospital, the child lost all his fingers

due to multiple fractures.

When the child saw his father.....

with painful eyes he asked, ' Dad when will my fingers grow back? '

The man was so hurt and speechless;
he went back to his car and kicked it a lot of times.

Devastated by his own actions.....

sitting in front of that car he looked at the scratches;
the child had written ' LOVE YOU DAD ' .
The next day that man committed suicide. . .

Anger and Love have no limits;

choose the latter to have a beautiful, lovely
life & remember this:

Things are to be used and people are to be loved.
The problem in today ' s world is

that people are used while things are loved.

Let ' s try always to keep this thought in mind:

Things are to be used,
People are to be loved.

Watch your thoughts; they become words..
Watch your words; they become actions.
Watch your actions; they become habits.
Watch your habits; they become character;
Watch your character; it becomes your destiny.

thank you.


perang di sana sini



please stop . . . i hate this so much


931018 - 01 - 5653 - 03


i just got my new changed Identity Card. huh this is sucks . here my third Identity Card or Mykad what ever is it and my new picture @#$! really haa haa. chill ya cheers :)

aku lelaki dan engkau perempuan


takkan aku nak zahirkan semua kelelakian aku ?

pasti kau tak mahu bukan ?

takkan aku nak buang sifat kubudak-budakkan aku ?

pasti hidup tak ceria bukan ?

jadi tak salah kan ?

kalau ada sedikit sifat perempuan dalam diri seorang lelaki ?

dan sedikit sifat lelaki dalam diri seorang perempuan ?

aku tahu aku hebat


aku bangun lambat sikit pagi tadi around 10 something. Nasrullah called and asked me to do some hw at his house. noon Nasrullah ajak lunch, dia tanya aku nak makan kat mana and i was like be quite and continued my reading. then pergi lah kat area JB sane tu entah apa apa nak makan pun jauh jauh haha but i enjoyed it. thanks for the meal yeah. er lepas tu ajak memanah pulak haih dah lah aku tak reti kau ajak pulak. seronok dou memanah ni tapi mahal la -.- dah la tak bull eyes. hampeh. and i d fun today cheers night


:)

wakenabeb


aku dah beli nombor maxis! nak aje jerit kuat kuat. bukan nak bangga ke jakun ke. aku tergelak macam tenggiling kau tahu semalam. kau ni memang lambat lah Izzati haha. aku dah bagi banyak klu pun kau tak tahu lagi. nasib baik last last kau betul. haha. tadi aku gelak lagi macam nak mati kau tahu tak Mukhtar. seronok lah haha. then then konon lah Mukhtar nak balas dendam guna nombor maxis dia mesej aku. aku malas nak layan haha padan muka *aku memang malas nak layan strangers okay. lastly dia cakap dia Mukhtar, kau ingat aku tak tahu ke hah? tak penah unknown number mesej aku tiba tiba ada pulak. fyi itu nombor privasi aku, diulangi PRIVASI okay. last single word to you'all SORRY :)


dulu aku pernah kena dengan Apek, sebab tu aku buat :p

nak tak


bagaimana kalau aku pergi ke satu tempat yang di mana tiada sesiapa di situ ? kau rasa aku boleh hidup tak ? aku ? aku rasa aku tak boleh hidup tanpa kau. jadi, kau nak ikut tak ?

upgrading


aku nak belajar tapi tak tahu daripada mana aku patut mula. haih. aku faham bila aku baca tapi bila nak jawab soalan macam hape entah dia tanya. merapu banyak. aku macam dah nak give up dah. SPM peduli apa aku haih nak aje macam tu kan. nak catch up semua subjek kan payah, dah lah masa dua tahun je bagi macam tahi je. dah dapat B kena dapat A pulak. dah dapat A nak A+ pulak haih manusia. nak tak nak kena lah usaha betul tak ?

best kan kalau hari hari


tak perlu fikirkan masalah, tak payah pergi sekolah, mintak duit je dapat, hari hari keluar dengan kawan, main game puas puas, dating hari hari, lepak kedai mamak sampai penat, pusing satu dunia, happy je kan. korang nak tak macam tu?

kalau korang nak pergi syurga la.

pergi aku


aku akan kembali bermimpi tak lama lagi hehe

tak akan online selama seminggu -_- sorry

i love musics so much

i love musics. i love the words they used. i love how they expressed themselves through musics. i love the way they harmonized the songs. i love the arrangement of the instrument they played. and i love musics :)

BANDS

aku memang macam ni


dulu aku tak kenal apa itu ramah
ramai yang datang tapi aku halau
sebab aku tak reti nak melamar
sebab aku tak reti nak bermesra
sebab aku tak reti menimbang rasa
dan aku tak reti melayan kamu semua

kau patut rasa bertuah dan serba tahu
sebab bila aku mula menggenggam tangan kau
aku takkan lepaskannya melainkan kau
yang mula melepaskannya

kadang aku genggam tak cukup kuat
sebab aku masih lemah dalam bulatan
tapi kenapa kau tak teguhkannya semula ?
kenapa perlu aku juga ?
kenapa ?

tetapi bimbang itu tiada lagi
kerana masih ada kau
kau yang mahu aku bersatu

aku memang tak sempurna
tapi aku tak pernah berahsia
sebab aku percaya
sebab aku percaya
dan sebab aku terlalu percaya

tapi kenapa kepercayaan aku
tak pernah teguh
tak pernah kekal
sebab kau yang robohkan

tapi kenapa kau diam
kenapa tak bangun dan berdiri
kenapa masih kau pendam

sejarah memberi kita seribu satu pengajaran
jadi selepas ini aku pasti berhati - hati
kerana aku masih belum pasti
yang mana rapuh yang mana sejati



aku masih ada h, m, i, f, n, n, s, i entah lah