Jun 27, 2009

gundah?

kerinduan, kesangsian, kebimbangan, masalah yang datang. membuat aku hiba dan gundah gulana.




aa ape hal ntah
celaru, cua, aaaa!
dammit

Jun 11, 2009

BBQ

ive recievd my result tadi. OMG. boleh lah. haha. perbaiki rekod peribadi sendiri. syukur
tak ada yang dapat D hahaha 2 C's chemist and ape ntah haha






night

ahah had party at fakhri s ouse jus now. no sex no drugs okay. haha bakar ayam hot dog sume i cookd nasi goreng maa. terel babe. sapik tolong lah tapi then we call the others. diorang datang makan makan makan main gitar masak masak harok harok haha. tu ha mereka main ps2 pulaa im chatin wit si dia maa. haha i ll tell her name if she xcep me haha.
tomorrow nite im goin to my granny ouse then ahad terus ke serting back to the 2nd ouse oh dammit aku tak puas cuti tak puas tidur i miss si dia
hukhuk! im bloggin nex outin

selamat bertemu. salam.
kembali lagi.

Jun 7, 2009

break you by lamb of god

http://www.myspace.com/lambofgod



break you

Endless mornings cut by the dawn razor
Whipping the nightmares to a froth
Endless questions with no answers
No replacement for what's been lost.
Lost.
Everything suffocates in the dust of the past fortunes squandered
The empire of lies to whom you pandered
Suffer a self-imposed exile, taste the bitter fruits of denial
In the presence of greatness the humble can only bow.
Frost on the breath of life
Empty of warmth or light
Full of nothing but deprivation
Eternal winter.
Tell me a lie with the best of intentions
Mute in the age of mass communication
Dark days lead to darker nights
Frozen, out of time.
It dies for blessed ego, the once mighty laid low.
Frost on the breath of life
Empty of warmth or light
Full of nothing but deprivation
You taught hate, I'll teach you fear
Open the eyes, kill despair
You cannot squeeze the life from me
Son of a bitch, I'm going to rape you.
Son of a bitch, I'm going to break you.




musika

melayan perasaan di kala kesepian
fatamorgana hanya mainan
mengambil tali buruk itu
seraya menyumbatkan kedalam telinga
lalu melompat dan menjerit

sasuka
statik
couple
free love
sky juice coffee
paramore
skudap skudip
monoloque
nitrus
hujan
nice stupid playground
radiohead
oh chentaku
sugar love cookies
grey sky morning
the divine masters
julie goes overseas
meet uncle hussain
komplot
lailas lounge
the radios
secret silence
plague of hapiness
the times
oag



sukar jauh dari alunan musik mereka
konspirasi diendahkan
lagu ini didendangkan

tiada apa yang menarik disini
sekadar luahan hati
aku akan kembali

Jun 6, 2009

termenung

tadi aku petik gitar lagu estrella
kesunyian sendirian ditemani seekor kucing kecil
hati aku celarudan pasti ada sesuatu
betul, itu dia dan hati aku sudah berpaut pada dia
waima tak pernah berjumpa
suara dia menghentikan degupan jantung merah ini
seraya terpaku dan tergamam
akhirnya aku luahkan semuanya kepada dia

menunggu jawapan
daripada si dia

- si dia -

aktiviti

ah aku kembali
pastinya membawa berita dari sana
ini kelas kami
memang begini



jumaat malam sabtu - kami <--aku kgv nasir haziq dan krew krew lain bersama sama menjejaki sesuatu yang tidak pasti (hantu). kami tahu sudah pukul 0200 am tapi esok cuti. huh! hantu hantu itu memang takut akan kami, tiada apa yang berlaku. kami berjalan bersahaja mencari ia. apa yang kami jumpa......tandas perempuan! tempat idaman lelaki. kami menggunakan peluang keemasan ini untuk menjelajahi kawasan tersebut. hahaha. seekers!!

pagi sabtu yang indah - 0700am satu lagi aktiviti dilaksanakan.
sedang penghuni asrama sedang tidur, kami bergelut, memerangi pejuang di bawah ini
waima hanya bersenjata gabus dan berpelurukan suara tekak. lol


ah mereka ini yang perlu dihapuskan !


ini malam sebelum kejadian
persiapan peperangan



saya dengan berat hati menjelaskan disini jangan lah berperang
menyusahkan. tapi bagi kami ia satu seni yang perlu dipertahankan
aku berlari pusing pusing dulu

aku akan kembali



ayah : ape bende lah kau
buat kat sane tu
minggu pekse main perang2 pulak.
arif : hilangkan tension, ayahanda.
ayah : yelah tu!

Jun 5, 2009

pejuang mrsm serting


mukanya memang begitu dan matanya merah selalu
kami memanggilnya nasir atau ice
mungkin banduan yang terlepas akibat mengambil ice
tetapi hebat bermain gitar, ragbi dan lompat
kadang kadang berlari lari bersama
gembira


muhammad fadlullah lebih selesa dengan gelaran lul.
seorang pejuang yang mempertahankan hak tidur ketika di kelas
sukar melihat dia fokus ketika di kelas
masa di kelas, perhimpunan, roll call dihabiskan dengan tidur
masa tidur dihabiskan dengan bergembira
hahaha



pelajar panggilan kedua ini dari sekolah king george IV
selesa dipanggil KGV sempena sekolah lama
melakukan aksi aksi gila bersama sama
dan idea idea gila pernah disumbangkan olehnya
ceria dan seorang pemain ragbi



ha seorang yang sudaa biasa dengan keadaan sekeliling
mukhtar
sukar dikawal dan suka menyendiri melakukan sesuatu sendiri
apabila kami menjadi gila seperti siput di daun
teman sebilik, sekepala dan sebagainya



ah pasangan yang tidak bercinta
hindarkan yang dibelakang mereka kerana dia tiada kena mengena
gadis bernama An dan hero bernama haziq
haziq memang suka bergambar dengan perempuan
pandai memberi idea gila yang selalu dipraktikkan oleh kami
sentiasa bersama dikala suka dan duka
bantuan akan diberi jika ada


dia ni menggunakan kalkulator yang ditampal pelekat 'built in cami bra'
motif utama tidak dapat dicari gali kerana gelaknya ketawa membuat kami sedih
nama sebenar izzati
sama gila macam kami



ha itulah kami sebenarnya gila di mana mana
kelas kami ibnu sina
mempunyai esprit de corps yang tinggi
kami tidak meminta tetapi terpaksa
mereka suka sebenarnya
aksi aksi gila kami

aku akan kembali

lama tiada

kemana ? pertanyaan yang biasa kudengar.

aku ke asrama. rumah kedua yang gembira.
kenapa ? kerana mereka semua, rakan rakan yang se gila aku.
betul. aku mendapat ramai kenalan baru di sana.
haziq naz mukhtar lul KGV nasir zaty
mereka bianglala
kerinduan aku kepada si dia ditutup dengan gelak tawa
mereka mereka.

aku pasti banyak cerita
kebuntuan aku sampai disini
perlukan modus operandi yang terancang

aku akan kembali.